Tuesday, November 18, 2014

Cara Mendapatkan Kulit Putih Mulus

Cara Mendapatkan Kulit Putih, Halus, Mulus, Gebu dan Tanpa Jerawat

Penjagaan wajah amat dititik beratkan bukan sahaja bagi golongan wanita malah golongan lelaki juga. Ingat wanita je nak awet muda. Lelaki pun nak jugak tampak muda daripada usia sebenar.
Oleh itu pemilihan Set Perawatan Luaran Wajah seperti Pembersih Muka, Toner, Krim siang dan malam perlu dipilih dengan sangat berhati-hati mengikut kesuaian kulit wajah anda.
Syeda nak suggest beberapa cara menghilangkan/mengurangkan jerawat juga cara memutihkan kulit muka dengan youall.

Seperti yang dah semua sedia maklum SHAKLEE merupakan syarikat pengeluar supplement No.1 dunia. Tapu jangan tak tahu selain supplement Shaklee juga ada keluarkan Produk Penjagaan Kulit Muka iaitu Nutriwhite Shaklee.

Nutriwhite ada :
• Daily Defense whitening Essence
• Gentle Action Makeup Remover
• Gentle Deep Foaming Cleanser
• Overnight Renewal Whitening Cream
• Soothing Radiance Whitening Softener
• Spot Whitening Treatment
• Ultimate Protection Whitening Lotion

Fungsi Set Nutriwhite Shaklee ialah :

1. Daily Defense Whitening EssenceKod Produk:14583 (30ml)
Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:
Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah.
Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit.

2. Gentle Action Makeup Remover
Kod Produk:14580 (150ml)
Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda. Kandungan yang terdapat dalam Gentle Action Makeup Remover adalah :
Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan

3. Gentle Deep Foaming Cleanser
Kod Produk:14581 (150ml)
Membersihkan dan menyegarkan kulit. Kandungannya adalah :
Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
Rumusan yang lembut dan menyegarkan

4. Overnight Renewal Whitening Cream
Kod Produk:14585 (48g)
Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit. Diperolehi daripada bahan-bahan seperti berikut :
Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya

5. Soothing Radiance Whitening Softener
Kod Produk:14582 (150ml)
Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit.
√ Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary
Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit
Marshmallow membekalkan lembapan penting
Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit

6. Spot Whitening Treatment
Kod Produk:14586 (10ml)
Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan. Kandungan semulajadi yang digunakan adalah :
√ Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan
Cats Claw menegangkan kulit
Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

7. Ultimate Protection Whitening Lotion
Kod Produk:14584 (50ml)
√ Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari,
Mountain Arnica untuk melegakan inflamasi dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.
Seperti biasa produk-produk shaklee hanya berasaskan bahan-bahan semulajadi jadi jangan risau dengan penggunaan bahan2 terlarang.
Semulajadi sudah pasti HALAL memang semestinya halal.


Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA
Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak

SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp /Telegram/ SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice


Wednesday, November 12, 2014

Cara Banyakkan Susu Badan dengan Collagen Power Shaklee

Cara Berkesan Menambah Susu Badan

Selain daripada aktiviti wajib menambah susu badan seperti "demand and supply", power pumping, mind set dan sebagainya, pengambilan supplement tambahan juga amat digalakkan untuk membantu para ibu menambah kuantiti susu badan mereka.

Saya nak perkenalkan produk yang semakin mendapat perhatian dalam kalangan ibu2 menyusu. SHAKLEE COLLAGEN POWDER.

Kenapa Shaklee Collagen Powder boleh menyebabkan susu bertambah dan paling power?


Sisik Ikan Merah kaya dengan sumber protien. Kaitannya protien akan bg susu bertambah.
Herba Pfaffafia sama fungsi dengan milk booster shaklee iaitu Alfalfa.

Vitamin B untuk ibu menyusu berfungsi merangsang hormon gembira. Kaitannya bila mood ibu okey, maka penghasilan susu pun lancar je.

Vitamin C membantu baik pulih luka akibat kelenjar susu yang luka.
Satu produk untuk pelbagai kegunaan. Selain MILK BOOSTER, anda dapat KULIT CANTIK ANJAL2 lagi.

Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA
Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak

SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp /Telegram/ SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice


Tuesday, November 11, 2014

Cara Menghilangkan Jerawat dengan Mengetahui Puncanya

Cara Merawat Jerawat dan Mengetahui Masalah dalaman berdasarkan dimana tempat Jerawat Tumbuh


Lokasi jerawat tumbuh boleh memberitahu kita tentang masalah dalaman kita. Jom kita find out masalah kita. Jadi lebih mudah nak merawat jerawat.

DAHI
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih. Stress. Kumpulan ini biasanya panas baran.
Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yang cukup dan minum air banyak.

HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sistem penghadaman tidak normal. Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi.

DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah.

PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal.

BADAN (BELAKANG & DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi memastikan toksin tersingkir dengan lebih baik

Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA

Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak


SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp /Telegram/ SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Wednesday, November 5, 2014

Tambah Extra Pendapatan RM500 dengan #projekRM500

Extra Income RM500 monthly


Pening kepala dengan kos yang semakin meningkat dari hari ke hari tetapi gaji tak naik naik. Rata-rata rakyat Malaysia memerlukan lebih dari satu pekerjaan bagi menampung perbelanjaan mereka terutamanya yang tinggal di kawasan bandar




Anda perlukan Extra Income kerana :
  • Pendapatan sekarang tidak mencukupi
  • Ingin duit lebih untuk shopping
  • Ingin menjelaskan hutang kredit kad
  • Ingin kumpul duit kahwin
  • Ingin menunaikan haji atau umrah
  • Ingin beri lebih banyak wang kepada ibubapa

Jadi sudah tiba masanya anda keluar dari zon "cukup-cukup makan" dan masuk kedalam zon yang lebih selesa sedikit.


Kenapa saya menjemput anda join #projekrm500 ini? Kerana :
  • Anda boleh dapat cash bonus setiap bulan
  • Anda juga layak mendapat bonus ranking
  • Anda layak pergi umrah dengan tajaan penuh
  • Anda layak melancong ke luar negara dengan tajaan penuh
  • Anda layak mendapat bonus kereta

Jadi tunggu apa lagi. Saya akan bantu dan guide anda sehingga berjaya. Cuma bergantung pada anda sahaja samaada mahu lakukan atau abaikan sahaja.

Dengan modal yang sangat rendah iaitu RM65 SEUMUR HIDUP, mana lagi nak cari perniagaan yang memerlukan modal serendah ini.

" Setiap kejayaan wajib disertakan dengan USAHA tanpa mengenal erti berputus asa "


Hubungi saya jika anda betul-betul berminat :

SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp /Telegram/ SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Tips2 EXCLUSIVE PROJEK PENYUSUAN EXTRAVAGANZA dari saya

[Hanya 10 org sahaja akan menerima tips2 EXCLUSIVE PROJEK PENYUSUAN EXTRAVAGANZA dari saya]




Kategori-kategorinya :-

1-Anda pernah beli supplement / herba / produk kesihatan tapi masih tiada susu / susu sikit walaupun bukan beli dari saya?

2-Perlukan tunjuk ajar cara untuk perbanyakkan susu?

3-First time nk cuba menyusu badan (tak pernah beli apa2 supplement / herba / produk kesihatan)

4- Ingin mengambil dan menyusukan anak angkat

5-Ingin buat stock susu sebelum kembali masuk kerja selepas berpantang

Atau anda ada masalah lain selain no 1 -5 ?

[Apa yang akan dapat ?]

Semuanya secara ONLINE

1-Tips2 EXCLUSIVE dari saya.

2-Step by step sampai proses penyusuan berjaya, InsyaAllah.
(Saya sertakan nanti testimoni2 customer saya sebelum ini)

*Tawaran ini juga terbuka pada sesiapa sahaja walaupun pernah beli supplement / herba / produk kesihatan tapi tidak mendapat tunjuk ajar yang lengkap. (Beli dari penjual yg hanya TOUCH n GO )

InsyaAllah.Saya sedia membantu.

Anda hanya perlu isi BORANG SIMPLE ini ( KLIK DISINI )
atau
Hubungi SEGERA UNTUK DAPATKAN BANTUAN:
Whatsapp /Telegram/ SMS : 019-5993670

Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

#projekpenyusuanExtravaganza
#infinitykays
#sayajual

Monday, November 3, 2014

Promosi Omega Guard

Cara Mudah Dapatkan Promo Omega Guard


Promo BUY 6 FREE 1 kembali lagi. Apa yang Shaklee offer untuk anda? Is OMEGA GUARD sayang. Sila klik disini untuk mengetahui kelebihan Omega Guard.



Caranya sangat mudah. Sila klik DISINI dan ikut setiap step yang diberikan

Cepat sayang-sayang semua. PROMOSI VERY LIMITTED. Siapa cepat dia dapat. Juga ada hadiah misteri bagi 5 yang terawal. Nak ke tidak?


Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA

Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak


SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp /Telegram/ SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Omega-3 adalah Minyak Ikan TERBAIK

Omega-3 Fatty Acid ??

Sebut Omega selalu terbayang telur omega. Tapi tahukah anda apa itu omega? Omega ada banyak jenis contohnya Omega 6 dan Omega 9.

Hari nie syeda nak cerita tentang OMEGA-3 Fatty Asid dulu ye.
Omega-3 Fatty Asid ialah sejenis lemak tidak tepu yang diperlukan untuk proses tubuh seperti pembekuan darah dan membina sel membran di dalam otak. Omega-3 Fatty Asid adalah salah satu nutrisi terpenting untuk kita tapi sayangnya tubuh kita tidak dapat menghasilkan sendiri Omega-3. Omega-3 boleh didapati didalam walnuts, flaxseed,soybean, canola oil dan fish oil.

Sebenarnya tidak semua lemak tidak bagus untuk badan. Omega-3 adalah salah satu lemak yang bagus dan sangat diperlukan oleh tubuh manusia. 


Nak lagi info tentang Omega-3 ini sila klik disini.

Shaklee telah menghasilkan satu produk berasaskan minyak ikan yang TERBAIK di dunia iaitu Omega Guard. 


Perbezaan OMEGA GUARD Shaklee dengan Omega dari syarikat lain

Kenapa Omega-3 sangat baik untuk anda?

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-

❀ Mencegah insomnia
❀ Mengurangkan tekanan emosi
❀ Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
❀ Membantu memperbaiki masalah autism
❀ Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
❀ Mengurangkan masalah schizophrenia
❀ Masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Siapa yang perlukan Omega Guard??

☁ Pesakit jantung
☁ Penghidap darah tinggi
☁ Wanita dan lelaki
☁ Kanak-kanak
☁ Pelajar
☁ Pekerja
☁ Ibu Hamil
☁ Ibu Menyusu
☁ Pesakit gout
☁ Penghidap penyakit hati
☁ Eczema
☁ Obesiti
☁ Penghidap asma
☁ Warga Emas

Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA

Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak


SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp /Telegram/ SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Saturday, November 1, 2014

Vitamin C Memberikan Kulit Cantik

Sejauh Mana Vitamin C anda berkesan?


Dengar tentang Vitamin C mesti terus terpikirkan Kolagen kan? Memang Vitamin C menghasilkan kolagen TETAPI sebenarnya banyak lagi kelebihan mengambil Vitamin C. PERINGATAN manusia TIDAK BOLEH MENGHASILKAN KOLAGEN sendiri. Ia diperolehi daripada pemakanan kita.

Tips Memilih Vitamin C yang Baik

✔ Vitamin C yang bagus mempunyai dos yang rendah. Memadai hanya 500mg per kapsul. Vitamin C yang tinggi dosnya biasanya dihasilkan daripada proses kimia dimakmal
✔ Pastikan Vitamin C mempunyai kandungan Bioflavonoids. Bioflavonoids membantu penyerapan Vitamin C.



Apa itu Bioflavonoids?

Bioflavonoids merangkumi sekumpulan besar nutrien dengan aktiviti antioksidan. Bioflavonoids sitrus, yang merupakan sebahagian daripada kumpulan nutrien yang berasal dari kulit dan pulpa produk sitrus. Bioflavonoids sitrus bertindak secara sinergistik dengan vitamin C. Setiap bahan meningkatkan tindakan yang lain
Bioflavonoids sitrus diperlukan oleh vitamin C untuk digunakan dengan berkesan oleh badan. Ia juga meningkatkan keberkesanan vitamin C dengan melambatkan kerosakan.

Fungsi Bioflavonoids

Bioflavonoids bertindak bersama vitamin C untuk :
✿ Melindungi dan mengekalkan struktur salur kapilari darah
✿ Mengekalkan tahap kolesterol darah yang lebih rendah
✿ Mempunyai kesan antibakteria
✿ Mempunyai ciri-ciri anti-radang
✿ Merangsang pengeluaran hempedu
✿ Merawat dan mencegah katarak
✿ Mengurangkan Ulser
✿ Menggalakkan peredaran darah

Bioflavonoids juga berfungsi sebagai antioksidan dalam tumbuh-tumbuhan. Cuba kita lihat, tumbuh-tumbuhan yang terdedah kepada cahaya matahari sepanjang hari, menerima dos cahaya ultraungu (UV) yg tinggi kan? Bioflavonoids membantu melindungi tumbuhan daripada sinaran UV yang berbahaya dan meneutralkan radikal bebas molekul tidak stabil dengan elektron berpasangan yang mereka keluarkan.

Macam itu lah bioflavonoids ini bertindak pada kulit kita. BEST kan?

Sustained Release Vitamin C 500mg Shaklee membekalkan kesemua keperluan Vitamin C yang baik.

Fungsi Sustained Release Vitamin C 500mg Shaklee adalah :

♛ Membentuk Kolagen
♛ Memperbaiki Simptom Pendarahan
♛ Meningkatkan Sistem Imun
♛ Memerang Kanser
♛ Mencantikkan Kulit
♛ Memperbaiki Insomnia
♛ Mengekalkan Kolestrol Sihat
♛ Meningkatkan Kesihatan Tulang, Gigi dan Gusi
♛ Menyembuhkan Luka
♛ Mempercepatkan Pertumbuhan dan Pembaikan Tisu
♛ Mengurangkan Tekanan
♛ Mengurangkan Jangkitan Selsema




Kesan Kekurangan Vitamin C dalam Badan : 

✖ Gusi yang sentiasa berdarah (kurang pembentukan kolagen)
✖ Tanda2 lebam pada badan(salur darah lemah)
✖ Luka lambat sembuh
✖ Sering letih, lemah
✖ Anemia
✖ Salur darah mengecil dan mudah runtuh
✖ Rambut gugur
✖ Sakit sendi
✖ Darah dalam mata
✖ Kulit kering dan gatal
✖ Depression
✖ Edema
✖ Kurang selera makan
✖ Masalah pencernaan
✖ Weight lost

Siapa yang Perlukan Vitamin C?

☞ Perokok & mereka yg bergaul dengan perokok
☞ Ibu mengandung atau
☞ Ibu menyusu 
☞ Wanita Berpantang
☞ Individu dalam proses penyembuhan penyakit atau selepas pembedahan
☞ Kanak-kanak
☞ Individu yang mudah demam dan selsema
☞ Pesakit berkaitan kardiovaskular seperti jantung, stroke, kolesterol tinggi dan darah tinggi
☞ Anemic (Pesakit yang mengalami kurang darah)
☞ Individu yang nak kulit gebu, anjal dan awet muda
☞ Individu yang nak improve sexual health
☞ Individu yang mahu kurus
☞ Individu yang stress & moody


Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA

Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak


SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp /Telegram/ SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Wednesday, October 29, 2014

Testimoni Susu Banyak. Boost Your Milk!

Testimoni Susu Badan Bertambah dengan SHAKLEE


Setiap ibu pasti mahukan yang terbaik buat bayi mereka. SUSU IBU adalah susu TERBAIK. Itu memang tidak disangkal lagi. Persoalannya adakah semua wanita boleh menghasilkan susu dengan sendirinya. Bagi yang boleh itu sangat bagus, tetapi bagaimana pula bagi mereka yang menghadapi masalah kuantiti susu yang kurang memberangsangkan. Anak lapar, susu badan sentiasa tak cukup membuatkan ibu2 tiada pilihan lain selain memberikan susu formular kepada anak mereka. 

Tetapi usaha berserta dorongan semangat yang kuat akan membuahkan hasil. Tiada yang mustahil bagi mereka yang kuat semangat dan terus berusaha bagi membekalkan susu badan kepada anak mereka. 

Lihat sendiri antara testimoni susu badan meriah dibawah : 



Lagi testimoni Milk Booster :





Sedikit info ringkas SET MENYUSU SHAKLEE


Alfalfa 
Merupakan supplement terpenting dalam merangsang pengeluaran susu ibu. Herba Alfalfa akan MENAMBAH KUANTITI SUSU

ESP
Membekalkan protien secukupnya dan MEMEKATKAN SUSU, jadi BAYI CEPAT KENYANG

Ostematrik
Membekalkan KALSIUM YANG MENCUKUPI dan MENGELAKKAN SAKIT PINGGANG dan LENGUH2



Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan utk merawat, menyembuhkan, menganalisa apa jua penyakit/ masalah kesihatan. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan 

Credit To : www.mamafaiz.com


Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA
Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak



SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp/Telegram/ SMS : 019-5993670


FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Monday, October 27, 2014

Hilang 3KG dalam satu bulan

Testimoni CINCH dan LECITHIN

Apa kata mereka tentang SET KURUS SHAKLEE (CINCH+LECITHIN) ?

Ringkasan tentang fungsi-fungsi Cinch dan Lecithin

Cinch Shake Shaklee
Sangat bagus untuk membina semula otot-otot badan yang menggeleber. Macam nak bagi badan kita fit la selepas semua lemak dah dibakar.

Lecithin Shaklee
Membakar lemak-lemak dalam badan.

Baca feedback dibawah


Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan utk merawat, menyembuhkan, menganalisa apa jua penyakit/ masalah kesihatan. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan

Credit To : www.mamafaiz.com 


Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA
Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak


SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp/Telegram/ SMS : 019-5993670


FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Testimoni

Testimoni dari Pengguna Produk Shaklee


1) Testimoni Kurus

Testimoni Cinch Shake dan Lecithin
Testimoni Lecithin, Alfalfa dan ESP
Testimoni Cinch Tea

2) Testimoni Kulit Cantik

Testimoni Jerawat Kronik
Testimoni Kulit Flawless
Testimoni Mencerahkan Wajah
Testimoni Kulit Tegang

3) Testimoni Penyakit

Testimoni Kencing Manis
Testimoni Darah Tinggi
Testimoni Sakit Lutut
Testimoni Migrain
Testimoni Resdung
Testimoni Kanser

4) Testimoni Ibu dan Anak

Testimoni Milk Booster (Susu Badan Banyak)
Testimoni Energy Booster untuk Ibu Hamil



Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan utk merawat, menyembuhkan, menganalisa apa jua penyakit/ masalah kesihatan. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan

BAHAYAnya Krim Anti-Jerawat

TESTIMONI Jerawat Kronik

Kebanyakkan syarikat pengeluar ubat Anti-Jerawat terlepas pandang pada tanggungjawab mereka untuk memberitahu pengguna akan keburukan menggunakan produk anti-jerawat melebihi waktu-waktu tertentu. Akibatnya sistem imunisasi pengguna semakin lemah dan timbul pula penyakit kulit yang lebih serius.

Kandungan di dalam cream nya pulak mempunyai kandungan kimia yang tinggi seperti acid, alkali dah alkohol. Ia menyebabkan kulit bertambah kering. Badan kita akan bereaksi dan menghasil kan lebih banyak minyak dan jerawat akan terus tumbuh.

Jadi apa pilihan yang ada pada pengidap Jerawat Kronik ini?
Apa susah.. SHAKLEE kan adooo.




Set untuk Jerawat Kronik

Vitamin E : Consume secara berterusan sekurang-kurangnya selama sebulan hingga 3 bulan untuk kesan sebegini
Selain Vitamin E, beliaun juga turut mengambil VITAMIN C, ALFALFA dan MEALSHAKE untuk merawat dan menyembuhkan jerawat yang kronik pada wajah beliau.

FAKTA ringkas tentang vitamin-vitamin berikut :
Vitamin E : Menghilangkan parut
Vitamin C : Membentuk kolagen dan merupakan kuasa penyembuh jerawat
Alfalfa : Menyahkan toksik dalam badan dan wajah. toksik yang banyak boleh mengakibatkan jerawat.
Mealshake : Membaik pulih luka (jerawat juga boleh dikategorikan sbg luka) dan memberi perubahan positif pada complexion kulit.

Peringatan : Minum air secukupnya sekurang-kurangnya 3 liter sehari dan ambil vitamin secara berterusan

Sumber dari : http://aulawrites.blogspot.com/

Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA

Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak


SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp /Telegram/ SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Tuesday, October 21, 2014

Contact Me

Untuk sebarang tempahan dan pertanyaan, boleh berhubung terus dengan saya di :

SMS atau Whatsapp atau Telegram : 019-5993670

atau

Email : syedashaklee@gmail.com


Boleh juga cari saya di : 

Facebook (personal) :
syedarasyedah
Link : https://www.facebook.com/syedarasyedah

Facebook Page :
Healthy Beauty Choice
Link : https://www.facebook.com/healthybeautychoice?ref=hl

Instagram :
syedarasyedah
Link : http://instagram.com/syedarasyedah

Blog :
ceritasyeda
Link : http://ceritasyeda.blogspot.com/






Resepi Jeruk Mangga Asam Boi

Assalammualaikum,

Wah2.. Perasan tak sekarang tengah hits sangat Jeruk Mangga Asam Boi. Sampai ada buat part time jual Jeruk Mangga nie. Viral sungguh. Fenomena nie bukan sahaja melanda Shah Alam, tapi dah merebak ke negeeri lain.

Oleh sebab itu Syeda pun tak mahu la terlepas update dan berkongsi Resepi Jeruk Mangga Asam Boi nie, Syeda tak jual, just suka-suka buat untuk makan sendiri since my baby pun teringin juga.






Sebelum buat kena pastikan bahan-bahan cukup dulu. Apa bahan-bahannya?

Bahan-Bahan Jeruk Mangga Asam Boi

Mangga muda ( syeda guna mangga telur )
Asam Boi
Cili Api
Garam ( ikut rasa )
Gula ( lebihkan )

Cara-Cara Penyediaan
Kupas kulit mangga sehingga bersih
Toskan sehingga kering
Campurkan semua bahan didalam satu bekas dan gaul sebati
Masukkan ke dalam peti ais selama 4-5 jam. Jika buat malam, boleh makan keesokkan harinya.

** Jika suka Jeruk Mangga yang berair boleh tambah air mengikut kesukaan anda **

Tips : -
*Kesemua bahan adalah anggaran sahaja. Boleh ikut sukatan masing-masing.
*Bila nak masukkan garam , jangan masukkan terlalu banyak kerana asam boi sudah masin. Biarkan peram selama 5 jam, lepas tu boleh baiki ikut citarasa.

Selamat mencuba!!!

Resepi Asal : ishy77.blogspot.com

Syeda 0195993670

Monday, October 20, 2014

Tips Kesuburan dan Cepat Hamil

Sudah tertulis setiap manusia mempunyai rezeki masing-masing. Bila dan apa rezeki itu hanya Allah yang tahu. Macam itu juga dengan rezeki anak. TAPI ingat, menunggu sahaja tidak akan membuah hasil. Allah pun ada kata, MESTI berusaha kemudian berdoalah.

Bagi pasangan yang baru atau sudah lama mendirikan rumah tangga (terutamanya yang sudah lama mendirikan rumah tangga) mesti kehadiran orang baru dalam hidup amat dinantikan. Entry kali nie syeda nak share tip-tip cepat hamil. Insyaallah boleh praktikkan nanti.

Tips Cepat Hamil

1) Jaga Pemakanan dan Diet
Ini common kan. Makan makanan yang sihat barulah badan sentiasa sihat. Bila badan sihat sistem reproduktif kita juga akan sihat.

Tips :
Sebenarnya pengambilan Asid Folik diperlukan seawal 2-3 bulan sebelum hamil lagi. Jadi pastikan anda mengambil asid folik sebelum hamil lagi kerana asid folik nie amat membantu dalam kesuburan.

2) Makan Vitamin
Vitamin sangat diperlukan oleh tubuh badan manusia. Terdapat juga vitamin yang perlu diambil kerana badan kita tidak dapat menghasilkannya dengan sendiri. Ini adalah senarai vitamin yang meningkatkan kesuburan dan memudahkan untuk conceive :
✎ Vitamin E
✎ Vitamin A
✎ Vitamin C
✎ Vitamin D
✎ Zinc
✎ Copper
✎ Panthothenic Acid
✎ Potassium
✎ Thianmin B6
✎ Riboflavi
✎ Niacin

Huhuhuhuhu banyak kan? Pilihlah vitamin mengikut keperluan badan anda. Kalau ada duit lebih boleh beli vitamin-vitamin tersebut, kalau tak boleh pun jangan risau, ianya juga boleh didapati dari buah-buahan dam makanan.

Peringatan : Sila rujuk pakar jika ingin mengambil pil-pil herba atau ubat-ubatan.

3) Mempunyai Berat Badan yang Ideal
Berat badan yang ideal nie tak semestinya kurus, jika dia berbadan besar tetapi BMI dia normal dan bebas dari penyakit, memang tak menjadi masalah, Yang menjadi masalah bila berat badan berlebihan atau berkurangan.

Berat badan berlebihan akan membawa kepada banyak masalah seperti obesiti, darah tinggi, kencing manis dan yang paling penting BOLEH MENGURANGKAN KESUBURAN.

Jika berat badan terlalu kurang, nutrisi dan zat dalam badan badan mungkin berkurangan dan ini juga akan membawa kepada masalah kesuburan.

4) Detoks
Apa itu detok? Senang cerita detok nie macam buang sampah sarap la. Maksudnya setiap hari badan kita menerima pelbagai jenis makanan samaada sihat atau tidak, Jadi detoks sangat perlu untuk mengeluarkan sisa-sisa makanan yang telah menjadi toksin dalam badan.

Dah nama pun toksin, mestilah merbahaya pada badan, jadi terpulang pada anda semua nak detok secara semulajadi ataupun dengan bantuan makanisma lain. Tak semua yang boleh mendetokkan diri secara semulajadi. Tapi jangan la makan julab hari-hari pulak.

5) Lakukan Hubungan Intim Dengan Kerap
Hubungan intim antara suami dan isteri sangat penting, kalau dah amalkan semua diatas tapi tak ada action macam mana nak jadi ye tak? So bincang dengan pasangan masing-masing dan pilih masa yang sesuai untuk melakukan hubungan intim. You all dah kawin kan? So pandai-pandailah. Tak ini pun I nak explain. ** shy shy I**

6) Ketahui Waktu Subur atau Ovulasi
Yes. Ini adalah perkara yang paling penting selain No.5 diatas. If u hit at the wrong time how come it works, right?

So as a husband juga, anda perlu mengetahui waktu subur isteri anda. Sometime si isteri nie malu-malu nak beritahu " Bang, hari nie waktu subur I". So penting husband kena tahu,

Kalau ada smartphone boleh download application " My Days" tak pun boleh guna " Google Ovulation Calendar Tool"

Sekarang nie dah mudah, tak payah dah tanda-tanda kat wall calendar lagi. Semua dihujung jari kan.


Note : Very high risk bermaksud VERY HIGH RISK TO GET PREGNANT. Buat masa nie.

7) Jumpa Doktor Pakar
Bagi yang puas mencuba pelbagai cara, cara lain yang boleh diambil ialah berjumpa doktor pakar. Tolong ketepikan perasaan malu dan ego anda. Doktor akan melakukan "health Screening" untuk mengetahui kesihatan kita.

Ini perlu dilakukan oleh kedua-dua pihak. Suami dan Isteri.

8) Pastikan Posisi Seks Yang Betul
Huhuhu. Ini agak sukar untuk dibincangkan. Tetapi ia sangat berguna untuk meghasilkan seorang anak. Sebab apa?

Posisi seks yang betul akan membantu sperma dan ovum bercantum. Nak tahu details sila tanya doktor atau you all google sendiri.

9) Elakkkan Tekanan
Tekanan boleh menyebabkan kedinginan semasa hubungan intim berlaku. Macam tak ada feel la. Tekanan juga boleh mengakibat kualiti sperma atau ovum menurun.

Sekali lagi, pastikan diri anda dan pasangan betul-betul bersedia sebelum melakukan hubungan intim

Tips:
♥ Boleh create suasana romantik. 
♥ Pergi honeymoon lagi sekali
♥ Buat urutan manja untuk menghilangkan tekanan

10) Jauhi Rokok
Bakal ibu dan bapa, sila ambil perhatian. Merokok sangat-sangat tidak bagus untuk parents. Terutamanya jika anda merancang untuk mendapatkan zuriat. Kualiti sperma juga turut terjejas pada sang perokok.

Lagi-lagi bila isteri dan hamil, minta tolong berhenti. Ia akan memberi kesan yang sangat tidak bagus pada bayi dalam kandungan.

Sayang anak dan isteri? Jadi tinggalkan Rokok



11) Kurangkan Kafein
Bagi penggemar tegar kopi,teh atau nescafe, sila ambil perhatian. Kurangkan mengambilan kafein kerana kafein yang berlebihan juga turut mengurangkan kesuburan. Nak minum boleh tapi jangan lebih 5 cawan atau 500mg kandungan kafein sehari.

12) Berdoa
Setelah berusaha, berserah lah pada Allah. Boleh amalkan beberapa doa mendapatkan zuriat dalam doa harian kita.


Friday, October 17, 2014

Vivix Shaklee Tonik Ajaib Terhebat

Kandungan dan Kelebihan Vivix Shaklee

Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada Anggur Muscadine, Lobak Unggu, Elderberi dan Poligonum Cuspidatum.

Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Vivix Shaklee merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.

Empat ramuan terhebat Vivix Shaklee

Hasil gabungan keempat-empat tumbuhan terhebat ini, Shaklee telah berjaya menghasil satu tonik anti penuaan dan tonik yang mampu merawat penyakit kronik.



Kelebihan Anggur Muscadine :
✿ Meningkatkan sistem imune.
✿ Anti-Oksidan terbaik
✿ Anti kanser - Kandungan Asid Ellagik merfungsi menghentikan bahan kimia penyebab kanser,bakteria dan virus.
✿ Sumber serat terbaik
✿ Mengelakkan sembelit dan buasir
✿ Mengawal dan menguruskan berat badan
✿ Mengurangkan serangan gastrik
✿ Menghalang sel-sel dari dirosakkan oleh radikal bebas
✿ Mengurangkan risiko penyakit jantung, Alzheimer dan penyakit kronik


Kelebihan Lobak Ungu :
✿ Merendah paras kolestrol jahat (LDL)
✿ Rendah kandungan kalori dan tinggi kandungan fiber
✿ Kandungan antosianin (Anthocyanins) membantu membaik pulih kolagen, menguatkan saluran darah dan melancarkan aliran darah
✿ Menghalang Diabetis
✿ Merangsang peredaran darah dan mengurangkan keradangan kulit
✿ Mencerahkan kulit dan mempercepatkan penyembuhan luka


Kelebihan Elderberry :
✿ Meningkatkan sistem Imun
✿ Melawan Virus Influenza jenis A dan B seperti H1N1.
✿ Mengurangkan berat badan
✿ Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular.
✿ Menghalang kolestrol daripada melekat di dinding saluran darah


Kelebihan Knotweed Jepun "Polygonum Cuspidatum":
✿ Sumebr terbanyak resveratrol
✿ Menghalang penyakit Alzheimer
✿ Menghalang penyakit kardiovaskular
✿ Melambatkan proses penuan


Kelebihan Vivix Tonik Ajaib Shaklee

✔ Melindungi dan memperbaiki sel-sel DNA badan
✔ Melambatkan tahap menuaan sel
✔ Meningkatkan tenaga dalam sel
✔ Melambatkan pembentukan protien AGE

Maka dengan itu VIVIX Shaklee sangat membantu dalam :
✲ Kesihatan Otak
✲ Kesihatan Jantung
✲ Peningkatan Sistem Imun
✲ Peningkatan Tenaga
✲ Melambatkan Proses Penuaan
✲ Kecantikan kulit

Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA

Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak

SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp / SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Thursday, October 16, 2014

Resepi Sandwich Termudah

Sandwich Telur Mudah, Cepat dan Ringkas

Zaman sekarang semua nak cepat, mudah dan ringkas kan? Lagi bagi mereka yang bekerjaya. Ramai yang skip waktu breakfast sebab tak sempat nak sediakan atau beli. Bangun pagi terus bersiap untuk ke tempat kerja atau ke kolej.

Disini saya nak share resepi mudah dan mengenyangkan. Tak perlu beli. Buat sendiri lagi jimat selain kebersihan terpelihara. 

Okey tak payah membebel panjang. Mari kita layan gambar dibawah :

Bahan-Bahannya :

Telur Rebus ( Kuantiti ikut suka anda)
Mayonis
Lada Sulah
Secubit Garam ( Optional )

* Nak tambah sayur pun boleh, syeda tak letak sayur. Dah kata ringkas dan mudahkan.

Cara-Caranya :

Rebus Telur sehingga masak. Sejukkan. Kemudian kupas kulit telur.


Hancurkan telur menggunakan garfu sehingga mendapat stuktur seperti gambar dibawah.


Masukkan beberapa sudu mayonis, sedikit lada sulah dan sedikit garam mengikut citarasa korang.


Gaul sehingga rata seperti gambar dibawah


Sapukan pada roti, dan hias mengikut kesukaan korang. Kalau nak cepat ngap saje, tak payah potong2. 



Itu sahaja. Selamat mencuba kakak2, abang2 dan adik2. 

Wednesday, October 15, 2014

Rebut Peluang Memiliki ESP dengan Harga Promosi

ESP ada Harga PROMO

Assalammualaikum,

Bulan ini (OKTOBER 2014) Shaklee telah berbesar hati melancarkan PROMOSI bagi produk yang PALING LARIS dan DIGILAI RAMAI.

Energizing Soy Protien (ESP)!!!



Cepat rebut peluang ini sehingga hujung bulan ini (31 OKTOBER 2014). Bilangan adalah TERHAD. Semua rakyat Malaysia layak menikmati promosi ini mengikut terma dan syarat ( Tak De Syarat sangat pun)

Kenapa ESP nie HEBAT sangat?


Antara Kelebihan ESP :
  • Mencantikkan Kulit 
  • Menambah Tenaga 
  • Menguruskan Badan 
  • Menambah kualiti susu 
  • Menghilangkan parut 
Nak tahu lebih detail lagi baca KEHEBATAN ESP nie satu per satu disini .

Okey, dah tahukan keHEBATan ESP? Nak rebut peluang dapat harga promosi nie silalah ikuti langkah2 di bawah.

Langkah 1 : Sila lengkapkan borang promosi ESP ( Klik sini )
Langkah 2 : Setelah anda "Submit" borang berkenaan, sila hubungi kami di 0195993670 (SMS/Whatsapp/Telegram). Sila buat langkah ini untuk fast respond.


Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA

Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak

SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp / SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Saturday, October 11, 2014

Resepi Homemade Detox Water? Senang dan Ringkas

Apa itu detox water?

Detox water ialah campuran air masak dan buah buahan segar tanpa ada sebarang tambahan perasa.
Kenapa badan perlu detox?

Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.

Dalam kebanyakkan kes kegemukkan, toksin merupakan masalah utama dan lemak pula merupakan masalah kedua. Tetapi ramai lebih fokus kepada masalah lemak sahaja.

Kenapa saya kata toksin adalah masalah utama? Kerana toksin ini akan menjadi penghalang untuk menyingkirkan lemak dari badan. Selagi toksin masih berada di dalam badan, jangan bermimpi kita boleh singkirkan lemak.

Cakap banyak pun x best. Disini saya ada sertakan resepi detox khas untuk kurangkan berat badan.


Weight Loss Detox Water ( Fat Flush Water )

Bahan-Bahan :
Grapefruit (Limau Gedang)
Lemon
Timun
Daun pudina
Ais Ketul
Cara-Cara
1. Potong bulat2 Grapefruit, Lemon dan Timun
(Tak tahu rupa grapefruit a.k.a limau gedang sila google. Boleh didapati di tesco ataupun giant).
2. Masukkan semua bahan-bahan ke dalam botol yang berpenutup.
3. Masukkan air mineral. Simpan didalam peti ais semalaman.
4. Boleh diminum keesokkan harinya. SELAMAT MENCUBA!



Jom kita baca kenapa buah-buah diatas dijadikan sebagai agent untuk mengurangkan berat badan. Mesti ada sebabnya kan?

Grapefruits a.k.a Limau Gedang 

Buah limau gedang ini mempunyai asid sitrik yang dapat menghancurkan kehadiran kalori dalam makanan.

Lemon 

Air Lemon membantu hati menghasilkan lebih hempedu yang membantu menghadam lemak degil, membakar lemak dan membantu untuk kurus.

Timun

Timun mengandungi Asid malonat. Asid Molanat membantu mengurangkan berat badan kerana asid ini berfungsi mengelakkan gula dari berubah menjadi lemak.

Daun pudina

Mengurangkan sindrom usus, membersihkan perut dan membantu menghapuskan toksin dari badan.

Tips :
       ~ Sediakan pada waktu malam sebelum tidur
       ~ Untuk mengurangkan rasa masam boleh tambah kuantiti timun


Wednesday, October 8, 2014

ESP Sumber Protien Terbaik



Pengenalan ESP





Kacang soya adalah legume berprotein tinggi (keluarga Fabaceae) yang ditanam sebagai makanan bagi manusia dan ternakan. Perkataan soy diambil daripada perkataan bahasa Jepun shoyu (kicap).


Kacang soya dianggap sebagai sumber protein lengkap, contoh, protein yang mengandungi sejumlah besar kesemua asid amino penting yang diperlukan oleh tubuh manusia kerana ketidakupayaan badan manusia bagi menghasilkannya.



Pentingnya Memilih Makanan NON-GMO.

Apa itu GMO dan None-GMO?


GMO ( Genetically Modified Organisms ) bermaksud tumbuh-tumbuhan atau binatang yang dihasilkan melalui teknik bioteknologi penggabungan gen ( juga dikenali sebagai Genetic Engineering ). Ia adalah proses pengambilan gen daripada satu spesis dan kemudian memasukkannya ke dalam satu spesis yang lain dengan tujuan untuk menghasilkan suatu bentuk sifat atau ciri-ciri yang diingini.


NON-GMO ( Non-Genetically Modified Organisms ) ialah bahan yang tidak diubah secara genetik atau bahasa senangnya BAHAN MAKANAN YANG TIDAK DICAMPUR DENGAN BAHAN KIMIA yang boleh memudaratkan kesihatan. Contoh bahan kimia ialah baja kimia.

Kelebihan dan Manfaat ESP untuk Seisi Keluarga



☞ Meningkatkan Penyerapan Protien
☞ Mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut
☞ Mengurangkan paras kolestrol
☞ Mengelakkan strok dan arteri tersumbat
☞ Menghapuskan kolestrol jahat (LDL) dan meningkatkan tahap kolestrol baik
☞ Mengelakkan kerosakkan buah pinggang
☞ Dilengkapi unsur kalsium untuk mengelakkan kerapuhan tulang
☞ Menguruskan badan-ESP memberi rasa kenyang
☞ Mencantikkan, menganjalkan dan memutihkan kulit. Kulit lebih berseri
☞ Merangsang regenerasi kulit dan otot untuk mengurangkan kedutan
☞ Menghasilkan tona kulit yang sekata dan menghilangkan kesan parut jerawat dan jeragat
☞ Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam☞ Rendah lemak dan TANPA kolestrol
☞ Membantu mengurangkan risiko kanser
☞ Bertindak sebagai anti-oksidan
☞ Menguatkan sistem imunisasi tubuh
☞ Membaiki pigmentasi-membaiki masalah rambut gugur dan rosak
☞ Menghilangkan stretchmarks
☞ Mencegah migrain, insomnia dan tekanan (stress)
☞ Menstabilkan hormon
☞ Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin dan pembedahan
☞ Menyembuhkan gastrik
☞ Mencegah osteoporosis
☞ Membantu pembentukan sel-sel baru
☞ Milk Booster-Membantu memekatkan susu dan menghasilkan susu yang berkualiti
☞ Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
☞ Protien yang dilengkapi dengan 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
☞ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
☞ Diproses pada kadar suhu rendah untuk menjaga kualiti protien
☞ 1 tub (850g) ESP dihasilkan dari 30kg kacang soya
☞ Diproses mengguna air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
☞ Protien soya (tumbuhan) lebih mudah dihadam berbanding protien haiwan

Siapa perlukan Protein ESP?


✔ Ibu hamil dan ibu menyusu
✔ Penghidap kencing manis
✔ Orang yang mempunyai alahan (ezcema)
✔ Individu yang ingin menguruskan badan
✔ Penghidap gastrik
✔ Wanita yang ingin kulit cantik
✔ Individu yang ingin menambah tenaga


Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA
Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak

SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp / SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Sunday, September 21, 2014

Mencuci tanpa chemical

Hujung minggu merupakan masa yang sesuai untuk membersihkan rumah bagi mereka yang sibuk dengan urusan kerja.

Part paling susah nak cuci ialah bahagia dapur. Bayangkan la, kita memasak, menggoreng dan menumis. Dengan kesan2 tumpahan makanan dan minyak lagi.

Terus terang, dulu saya akan mencuci dengan 3 kali cucian. Pertama sental dengan sabun kemudian bilas dengan air. Kadang2 kesan minyak tak hilang2 juga. Jadi terpaksa sy mencuci berulang2.


Tapi apa yang mengejutkan saya, selepas menggunakan BASIC H dari Shaklee, saya hanya mencuci sekali sahaja. Tak perlu bilas. Ianya bersih dan selamat.

posted from Bloggeroid

Monday, September 15, 2014

Kalsium Terbaik ada pada Ostemarix Shaklee



Tanda Kekurangan Kalsium

Adakah anda selalu mengalami tanda-tanda seperti dibawah?

  • Kebas dan rasa yang mencucuk keliling mulut, jari-jari tangan dan kaki. 
  • Kejang otot 
  • Wheezing(pernafasan berdehit) 
  • Susah menelan 
  • Suara berubah akibat laryngospasm 
  • Mudah marah, terjejas keupayaan intelektual, kemurungan, dan perubahan personaliti 
  • Letih 
  • Sawan 
  • Lain-lain pergerakan yang tidak terkawal 
  • Sesak nafas 
  • Tanda-tanda lemah jantung...cepat penat 
  • Rambut kasar 
  • kuku rapuh 
  • Psoriasis (sakit kulit) 
  • Kulit kering 
  • Kekejangan atau kram otot 
  • sukar/susah nak tidur 
  • Perasaan berdebar2 
  • Eczema-penyakit kulit 
  • Rapuh kuku 
  • Sakit Sendi 
  • Tekanan darah tinggi 
  • Gigi reput 
  • Paras Kolestrol timggi 
  • Kebas-kebas kaki dan tangan 
  • Rheumatoid arthritis 
  • Rickets 

Jika ya, itu adalah tanda-tanda badan anda kekurangan kalsium. Cukup tak minum susu 4 gelas sehari? Perlu dipastikan susu yang diambil mestilah susu yang tinggi kalsium. Alamak saya tak suka minum susu la, macam mana? Jangan risau ada cara lain dear. Sebelum itu kena tahu bagaimana memilih kalsium yang bagus untuk badan anda.

Mengikut kajian pengambilan kalsium adalah paling baik jika diambil bersama dengan dengan magnesium. Penyerapan kalsium akan jadi paling baik dengan kehadiran magnesium. Kekurangan magnesium memberi kesan kepada kemampuan tubuh mengawal penggunaan kalsium. Pengambilan kalsium dan magnesium yang tidak seimbang juga boleh menyebabkan penyakit batu karang.

Oleh itu Shaklee telah menghasil produk KALSIUM yang disertakan dengan MAGNESIUM iaitu OSTEMATRIX.

KENAPA OSTEMATRIX PIL KALSIUM TERBAIK?

Ini kerana Ostematrix Shaklee formulanya unik. Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, magnesium dan boron. Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kebanyakkan kalsium di pasaran tidak menepati kandungan di atas.

APAKAH KANDUNGAN OSTEMATRIX?



  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi 
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya 
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium 
  • Ostematrix ni merupakan tablet bersalut yang diformulasikan supaya mudah ditelan. Untuk kesan terbaik, anda disarankan untuk ambil 4 biji sehari beserta makanan. 

SIAPA YANG PERLUKAN OSTEMATRIX?

  1. Individu yang mengalami sakit pinggang, sakit lutut dan sendi. 
  2. Individu yang sering mengalami kebas kaki / tangan terutamanya pada waktu malam. 
  3. Ibu-ibu mengandung, terutamanya yang sering mengalami kebas kaki. 
  4. Ibu-ibu menyusu yang sememangnya memerlukan jumlah kalsium yang tinggi. 
  5. Individu yang sering keletihan dan kerap outstation, dimana kalsium membantu mengurangkan keletihan. 

APAKAH MANFAAT OSTEMATRIX?


♥ Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf.
♥ Ia juga boleh membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah.
♥ Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis.
♥ Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala.
♥ Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil.
♥ Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik.
♥ Membantu atlet sukan, membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. Justeru, pergerakan dan aktiviti lasak dapat dilakukan dengan selesa dan mudah.


Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA
Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak

SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp / SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Friday, September 12, 2014

PROMO September 2014

Mealshake + Collagen Powder
Combo Promo untuk anak dan ibubapa! Shaklee memang tahu apa yang parents fikirkan sebab itu la bulan nie Shaklee buat PROMO COMBO. Satu untuk parent (mak2 especially la) dan satu untuk anak anak.

Mealshake Shaklee
( Buy 3 FREE 1 )
Apa itu Mealshake dan apa Kebaikannya?




6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.


Antara kebaikan Mealshake ini ialah :
  • Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas dan seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti


Collagen Powder Shaklee
( Buy 6 FREE 1 )
Collagen Powder Shaklee ini mempunyai banyakk kebaikan yang diantaranya boleh melicinkan kulit serta memudarkan celaan yg ada di muka atau tubuh badan kita. Kolagen juga merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat akan menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

Selain itu, Collagen Powder Shaklee merupakan suplemen kolagen yang hebat yang mengandungi 4000mgn proprietari RSS(red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.



7 bahan utama yang ada di dalam Collagen Powder Shaklee ialah ;
  • Ekstrak biji benih Camellia Japonica
  • Ekstrak Pfaffia
  • Kolagen Ikan
  • Estrak kerang-kerangan
  • Lactobacillus acidophilus
  • Vitamin C
  • Vitamin B
Manfaat Collagen Powder Shaklee :
  • Kolagen sangat membantu kuatkan akar rambut dan merangsang pertumbuhan semula kuku menjadi lebih kuat, bintik putih hilang dan pangkal kuku kekalkan warna yang lebih sihat
  • Kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • Membantu menghilangkan tanda penuaan kita
  • Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh
  • Kolagen juga membantu kurangkan kesakitan dan geseran sendi di tulang kita
  • Baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal
  • Memastikan otak sentiasa lebih sihat dan cergas

Bestkan PROMO bulan nie? Apa tunggu lagi, Grab the chance lah.



Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA
Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak

SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp / SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice

Alfalfa Compleks

Alfalfa Sahklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.

Kenapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.



Kebaikkan Mengambil Alfalfa :
1. Kaya dengan vitamin dan mineral
Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang.
Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa
Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak
dan Antioksidan.
2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.
3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan:
1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Keistimewaan Alfalfa Shaklee :
1. Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
2. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
3. Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
6. Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
7. Membersihkan hati
8. Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang

Perhatian : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Hubungi saya pakar vitamin anda untuk konsultasi PERCUMA
Penghantaran di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak

SID : Puan Syeda
Shaklee ID : 953833
Whatsapp / SMS : 019-5993670

FB : Healthy & Beuty Choice (klik sini untuk dapatkan BEST PRICE) :
https://www.facebook.com/healthybeautychoice

PM SAYA untuk respon yang pantas :
https://www.facebook.com/messages/healthybeautychoice